Orquestra Francesc Tàrrega

de pols i pua

Inici Nosaltres Història Activitats Media Contacte

Concurs de guitarra i tallers per als jovesPresentació

 • XXII Concurs de guitarra i tallers per a Joves.

  Francesc Tàrrega 2 i 3 de desembre de 2017 Vila-real, Castelló

   

  l’ Associació cultural “Rondalla” Francesc Tàrrega i l’institut de Secundària Francesc Tàrrega de Vila-real conscients de la necessitat de promoure activitats extraacadèmiques per als joves, acorden celebrar el XXII Concurs de Guitarra per a Joves, així com els tallers musicals de guitarra “Francesc Tàrrega”, durant els dies 2 i 3 de desembre de 2017.

  La finalitat d’ aquest concurs és retre homenatge al guitarrista que dóna nom al nostre centre, així com motivar els joves en el coneixement i l’ admiració de la música del genial compositor.

   

  El concurs es desenvoluparà paral·lel  al tallers de Guitarra i serà un complement al mateix, per a que els joves intèrprets pugen gaudir de l’emoció i superació personal a la vegada de aplicar les tècniques adquirides als tallers

  .

  Els tallers son una activitat en la  que els/les participants pugen gaudir d’un conjunt d’activitats que no són habituals en els curricular d’aquests nivells educatius.

   

  Per als tallers podran participa-hi tots els joves intèrprets de guitarra de 11 a 21 anys (ambdós inclosos) que estiguen  cursant secundària, formació professional o batxillerat, i també estigué cursant el grau elemental o professional de guitarra.

   

  Hi haurà tres modalitats d’inscripció. La quota única d’inscripció per a les tres modalitats serà de 30 €.
  Per als socis la quota sera de 20 €.

   

  A tots els assistents se’ls facil.litara algunes eines indispensables per a la realització del curs. (faristol, peu, obres conjunt, etc.). Així com el dinar dels dos dies.

  A: Tallers musicals de guitarra
  B: Tallers musicals de guitarra i participació en el concurs
  C: Participació en el concurs

   

   

  Tallers musicals de guitarra.

  Es realitzaran les diverses activitats enfocades a millorar la interpretació, treball en conjunt, la posada en escena i la preparació anterior a un concert. El màxim de participants serà 32 els quals tindran preferència segons l’ordre d’inscripció.

  • Classes magistrals amb professors i concertistes.
  • Classes de conjunt instrumental.
  • Conferències.
  • Tallers diversos.

  Patrocinat per la regidoria de joventut de l'ajuntament de Vila-real


  Bases de participació en el concurs:

  1. El termini d’inscripció acaba dilluns 27 de novembre o en el cas en què s’arriben al màxim de participants que serà  12.

   

  2. El dia 2 de desembre a les 9h00 els participants es presentaran a l’institut per a entregar les partitures i assabentar-se de l’ordre de participació, el qual es determinarà per sorteig que se celebrarà a partir de les 10h00.

  3. La final del concurs es realitzarà diumenge 3 de desembre, a las 19h00, a l’institut Francesc Tàrrega de Vila-real.

  4. No hi podrà participar el guanyador del primer premi d’alguna edició anterior.

  5. A l’ acte de presentació, els participants entregaran al comitè organitzador tres còpies de les partitures de les obres  a interpretar.

  6. La duració total de la interpretació, en totes dues fases (selecció i final), no podrà excedir els 15 minuts.

  7. El jurat valorarà la dificultat tècnica i la categoria musical de les obres de lliure elecció.

  8. El jurat exposarà públicament el resultat de la selecció i l’ordre de participació en la final.

  9. A la final no podran passar més de tres concursants.

  10. Qualsevol dubte o circumstància  no recollida en aquestes bases serà resolta pel comitè organitzador.

  11. La decisió del jurat serà inapel·lable.

   

  12. El jurat constarà de tres persones i serà elegit pel comitè organitzador . Estarà format per mestres de musica, un representant de l’ IES. Francesc Tàrrega, un altre de l’ajuntament de Vila-real i finalment un per l’ Associació cultural “Rondalla” Francesc Tàrrega.

   

  PROVES

  En la fase de selecció, els participants hauran d’ interpretar dues obres:

  1. Un dia de noviembre de Leo Brouwer.
  2. Una obra de Francesc Tàrrega de lliure elecció.

  En la fase final hauran d’ interpretar:

  1. Endecha i Oremus de Francesc Tàrrega.
  2. Completar la resta del temps fins als 15 minuts amb una  obra de lliure elecció.

  PREMIS

  · Primer premi: diploma i obtenció d’una plaça de estudiant actiu  en el  XXIV curs internacional d’interpretació musical “Francisco Tárrega” organitzat per la UNED, a realitzar durant l’any 2018.

  · Segon premi: diploma i  obtenció d’una plaça de estudiant actiu  en el  XXIV curs internacional d’interpretació musical “Francisco Tárrega” organitzat per la UNED, a realitzar durant l’any 2018.

   

  · Tercer premi: diploma i obtenció d’una plaça de estudiant actiu  en el  XXIV curs internacional d’interpretació musical “Francisco Tárrega” organitzat per la UNED, a realitzar durant l’any 2018.

   

  Premis patrocinats per la regidoria de tradicions de l'ajuntament de Vila-real.

  INSCRIPCIÓ CONCURS I TALLERS

   

  L’ inscripció comença el dimarts 31 d’ octubre i acaba dilluns 27 de novembre (ambdós inclosos) o en el cas en què s’arriben al màxim de participants que seràn 12 per al concurs i 32 per als tallers.

  La inscripció es realitzarà de la següent forma:

  En la pagina Web  www.orquestatarrega.com  o be en la pagina de facebook  www.facebook.com/OppFranciscoTarrega hi haurà un enllaç al formulari de pre-incripció.

  En cas de mes informació poden demanar-la per correu  electrònic a l’adreça: concursotarrega@gmail.com o contacto@orquestatarrega.com

Activitats i tallers

Classes de música

 

Amb el mestre convidat Miguel García,  Ana Maria Archilés Valls Ferrer,  Yolanda Torrente Fernandez i Cristina Flores Llorens.

 

Classe individual d'instrument en conjunt

 

En funció del nombre de participants es constituiran diferents grups. Cadascun d’ells estarà dirigit de manera rotativa per un/a professor/a, que donarà classe un per un a tots els alumnes, davant de la resta de companys/es.

 

Interpretar un obra davant un professor diferent a l’habitual, així com veure interpretar els demés companys, permet anar assolint una visió més ampla per a millorar i adquirir nous coneixements.

 

Classe de grup/orquestra

 

El treball en grup és molt important, tant en l’àmbit musical com en els àmbits personal i social:

 

En l’àmbit musical ens ajuda a portar bé el tempo, a fer les dinàmiques  en conjunt, a escoltar i discriminar les diferents veus d’una obra i, al mateix temps, a saber quina és la més important en cada moment.

 

En l’àmbit personal, quan toquem en grup treballem també l’atenció i la concentració; actituds importants i necessàries per als músics, que, a més, una vegada exercitades, podem transferir a d’altres tipus d’estudis i/o activitats.

 

En l’àmbit social, desenvolupem un sentiment de pertinença a un grup, on tots treballem per un objectiu comú i la individualitat de cadascú està al servei del grup per aconseguir l’objectiu.


Treballarem un parell d’obres de conjunt a tres o quatre veus. Com que hi ha dues sessions, la primera serà en els grups d’instrument formats anteriorment i la segona tots junts, formant un gran grup.

Activitats amb entrada lliure


 • Taller de superació de la por escènica
  Si la música està pensada per a compartir-la amb altres persones, per què tenim tanta por a les actuacions en públic? En aquest taller se treballarà sobre el coneixement i reconeixement de les pors, les inseguretats, que provoquen la paralitzant “por escènica”, l’acceptació dels errors i la recerca de la part positiva de gaudir de la música i fer gaudir els altres en un concert o en una audició acadèmica.


  Estarà impartit per Montserrat Márquez Zacarías que a demés de ser intèrpret de bandúrria en l’Orquestra de Pols i pua Francesc Tàrrega de Vila-real, es Graduada en Pedagogia i Máster en Formació del Professorat de Secundaria (UNED).

   

  Conferència concert : “ Diverses facetes musicals, la clàssica i la improvisadora”

   

  El realitzara Miguel García Ferrer el mestre convidat als Tallers de Guitarra. Es professor per el IEM ( Institut d’educació musical) dedicat a la pedagogia de la musica  mitjança’n la improvisació.


  Music divers i en constant evolució, la seva trajectòria musical esta fonamentada en la guitarra clàssica, d’on a anat obrin un ventall d’instruments tals com el banjo i la guitarra elèctrica en els estils moderns, la vihuela y les guitarres d’època en els estils antics , el ukelele i altres instruments ètnics en els  estils populars.


  En la actualitat es professor en el conservatori d’ Elx, on dona classe de guitarra i conjunt de càmera. Es a demes director i fundador del conjunt de guitarres del conservatori d’Elx “ Com una guitarra.

   

  Taller de fisioteràpia per a músics

   

  En aquest taller Maria Angeles Santos Civicos ens oferirà tècniques i mètodes de treball per a evitar problemes físics, millorar el rendiment i no tindre les lesions que solen afectar els músics de guitarra. Fisioterapeuta diplomada per la universitat de Valencia. Va ser professora associada  de la universitat de Salamanca.

   

  Experta en Higiene postural i Ergonomia. Actualment desenvolupa la seva llavor en el Centre de salut de la Bòvila de Vila-real

   

  Conferència: “El rol de la Família el la formació dels nens músics”

   

  Ser pare/mare d'un músic/a de  vegades és complicat. Per això volem donar una nova visió i unes tècniques d’ajuda que permeten als pares ajudar, acompanyar o motivar els seus fills/es en la seua llarga tasca d’estudi musical amb Ariadna Portalés Reboll  pedagoga i directora del IES Francesc Tàrrega.

   

Inscripció

Cartell


Organigrama


 • Direcció tècnica: Juan Carlos Torres Soldevila.
 • Co-direcció artística - Mestra guitarra tallers:    Ana Maria Archilés Valls.              
 • Co-direcció artística - Mestra guitarra tallers:    Yolanda Torrente Fernandez.
 • Ajudant Direcció:  Ricardo Salvador Hervias                       
 • Ajudant Direcció: Maria Monterrat Sanz Broch
 • Professora guitarra:    Cristina Flores Llorens.
 • Imatge i diseny:  Juan Villarejo Manrique                           
 • Secretari: Juan Ramón Gili Tomás
 • Webmaster: Constantino Flor Flor
 •  

  Tornar a inici


Orquestra Francesc Tàrrega | contacto@orquestatarrega.com