Orquestra Francesc Tàrrega

de pols i pua

Inici Nosaltres Història Activitats Media Contacte

Concurs de guitarra i tallers per als jovesPresentació

 • XXIII Concurs de guitarra i tallers per a Joves.

  Francesc Tàrrega 15 i 16 de desembre de 2018 Vila-real, Castelló

   

  L’Associació Cultural Rondalla Francesc Tàrrega i l’institut de secundària Francesc Tàrrega de Vila-real, conscients de la necessitat de promoure activitats extraacadèmiques per als joves, acorden celebrar el XXIII Concurs de guitarra per a joves, així com els tallers musicals de guitarra Francesc Tàrrega, durant els dies 15 i 16 de desembre de 2018.

  La finalitat d’aquest concurs és retre homenatge al guitarrista que dóna nom al nostre centre, així com motivar els joves en el coneixement i l’admiració de la música del genial compositor.


  El concurs es desenvoluparà paral·lel als tallers de guitarra i serà un complement perquè els joves intèrprets pugen gaudir de l’emoció i superació personal a la vegada d’aplicar les tècniques adquirides als tallers.


  Els tallers són una activitat en la qual els/les participants puguen gaudir d’un conjunt d’activitats que no són habituals en el currículum d’aquests nivells educatius.


  Per als tallers podran participar-hi tots els joves intèrprets de guitarra d’11 a 21 anys (ambdós inclosos) que estiguen cursant secundària, formació professional o batxillerat, i també estiguen cursant el grau elemental o professional de guitarra.


  Hi haurà tres modalitats d’inscripció. La quota única d’inscripció per a les tres modalitats serà de 30 €. Per als socis la quota serà de 20 €.


  A tots els assistents se’ls facil·litaran algunes eines indispensables per a la realització del curs (faristol, peu, obres conjunt, etc.). Així com el dinar dels dos dies.


  A. Tallers musicals de guitarra
  B. Tallers musicals de guitarra i participació en el concurs
  C. Participació en el concurs

   

  Tallers musicals de guitarra


  Es realitzaran les diverses activitats enfocades a millorar la interpretació, treball en conjunt, la posada en escena i la preparació anterior a un concert. El màxim de participants serà 32, els quals tindran preferència segons l’ordre d’inscripció.

  1. - Classes magistrals amb professors i concertistes
  2. - Classes de conjunt instrumental
  3. - Conferències
  4. - Tallers diversos


  Bases de participació en el concurs:

  1. El termini d’inscripció acaba el dilluns 10 de desembre o en el cas en què s’arriben al màxim de participants que serà 12.

 • 2. El dia 15 de desembre a les 9.00 h els participants es presentaran a l’institut per a entregar les partitures i assabentar-se de l’ordre de participació, el qual es determinarà per sorteig que se celebrarà a partir de les 10.00 h.

  3. La final del concurs es realitzarà diumenge 16 de desembre, a les 19.00 h, a l’institut Francesc Tàrrega de Vila-real.

  4. No hi podrà participar el guanyador del primer premi d’alguna edició anterior.

  5. A l’acte de presentació, els participants entregaran al comité organitzador tres còpies de les partitures de les obres a interpretar.

  6. La duració total de la interpretació, en totes dues fases (selecció i final), no podrà excedir els 15 minuts.

  7. El Jurat valorarà la dificultat tècnica i la categoria musical de les obres de lliure elecció.

  8. El Jurat exposarà públicament el resultat de la selecció i l’ordre de participació en la final.

  9. A la final no podran passar més de tres concursants.

  10. Qualsevol dubte o circumstància no recollida en aquestes bases serà resolta pel comité organitzador.

  11. La decisió del Jurat serà inapel·lable.


  12. El Jurat constarà de tres persones i serà elegit pel comité organitzador. Estarà format per mestres de música, un representant de l’IES Francesc Tàrrega, un altre de l’Ajuntament de Vila-real i, finalment, un per l’Associació Cultural Rondalla Francesc Tàrrega.


  PROVES

  En la fase de selecció, els participants hauran d’interpretar dues obres:

  1. Murmures de María Linnemann. Edit. Ricordi
  2. Una obra de Francesc Tàrrega de lliure elecció

  En la fase final hauran d’interpretar:

  1. Preludis 10 i 11 de Francesc Tàrrega, àlbum núm. 4, Ed. musicales Madrid
  2. Completar la resta del temps fins als 15 minuts amb una obra de lliure elecció.

  PREMIS

  · Primer premi: diploma i obtenció d’una plaça d’estudiant actiu en el XXV Curs Internacional d’Interpretació Musical Francesc Tàrrega, organitzat per la UNED, a realitzar durant l’any 2019. Un lot de cordes i accessoris gentilesa RC Strings.

  · Segon premi: diploma i obtenció d’una plaça d’estudiant actiu en el XXV Curs Internacional d’Interpretació Musical Francesc Tàrrega, organitzat per la UNED, a realitzar durant l’any 2019. Un lot de cordes i accessoris gentilesa RC Strings.


  · Tercer premi: diploma i obtenció d’una plaça d’estudiant actiu en el XXV Curs Internacional d’Interpretació Musical Francesc Tàrrega, organitzat per la UNED, a realitzar durant l’any 2019. Un lot de cordes i accessoris gentilesa RC Strings.


  Premis patrocinats per la regidoria de tradicions de l'ajuntament de Vila-real.


  INSCRIPCIÓ CONCURS I TALLERS


  La inscripció comença el dilluns 5 de novembre i acaba el dilluns 10 de desembre (ambdós inclosos) o en el cas en què s’arriben al màxim de participants que seran 12 per al concurs i 32 per als tallers.

  La inscripció es realitzarà de la forma següent:


  En la pagina Web  www.orquestatarrega.com  o be en la pagina de facebook  www.facebook.com/OppFranciscoTarrega hi haurà un enllaç al formulari de pre-incripció.

  En cas de mes informació poden demanar-la per correu  electrònic a l’adreça: concursotarrega@gmail.com o contacto@orquestatarrega.com

 • Tornar a inici

Activitats i tallers

 


Classes de música

 

Amb el mestre convidat Fernando Hernández León,  Ana Maria Archilés Valls,  Yolanda Torrente Fernandez i Cristina Flores Llorens.

Classe individual d'instrument en conjunt

 

En funció del nombre de participants es constituiran diferents grups. Cadascun d’ells estarà dirigit de manera rotativa per un/a professor/a, que donarà classe un per un a tots els alumnes, davant de la resta de companys/es.
Interpretar un obra davant un professor diferent a l’habitual, així com veure interpretar els demés companys, permet anar assolint una visió més ampla per a millorar i adquirir nous coneixements.

 

Classe de grup/orquestra

 

El treball en grup és molt important, tant en l’àmbit musical com en els àmbits personal i social:
En l’àmbit musical ens ajuda a portar bé el tempo, a fer les dinàmiques  en conjunt, a escoltar i discriminar les diferents veus d’una obra i, al mateix temps, a saber quina és la més important en cada moment.
En l’àmbit personal, quan toquem en grup treballem també l’atenció i la concentració; actituds importants i necessàries per als músics, que, a més, una vegada exercitades, podem transferir a d’altres tipus d’estudis i/o activitats.
En l’àmbit social, desenvolupem un sentiment de pertinença a un grup, on tots treballem per un objectiu comú i la individualitat de cadascú està al servei del grup per aconseguir l’objectiu.
Treballarem un parell d’obres de conjunt a tres o quatre veus. Com que hi ha dues sessions, la primera serà en els grups d’instrument formats anteriorment i la segona tots junts, formant un gran grup.

 

Tornar a inici

Activitats amb entrada lliure


 • 12:30, dissabte 15

  Coneixes Tàrrega?

  Contaconte i rondalla on es contarà la història del mestre Francesc Tàrrega. Amb la guitarrista Ana Archiles Valls i l’actor Sergio Heredia.

   

  17:30, dissabte 15

  Conferència concert : “La guitarra una bella clau mestra per a ser feliç”

   

  Fernando Hernández León el mestre convidat als Tallers de Guitarra. Ofereix als estudiants de guitarra, a través del seu testimoni vital, les seues pròpies “claus” sobre el poder de la música en general i de les sis cordes en particular, per a constituir-se en vehicles capaços de proporcionar una forma de vida plena i feliç. És professor del Conservatori Professional de Música de Santa Creu de Tenerife, imparteix l'Especialitat de Guitarra i les assignatures de Cor, Acompanyament i Improvisació. També ha impartit l'assignatura “Aproximación a la Música y a los Instrumentos Tradicionales de Canarias”;, així com la de, “Introducción a la Música Tradicional Canaria”. Habitualment exerceix com a arranjador dels grups que dirigeix i ocasionalment d'altres. Estos arreglaments conformen un variat repertori de reduccions per a rondalla, basats en fragments d'òpera, sarsuela i peces de diferents estils i èpoques, harmonitzades per a diversos tipus d'agrupacions vocals i instrumentals, que s'han interpretat en diferents recitals i concursos.

   

  11:00, diumenge 16

  Taller : “Atenció , neteja i manteniment bàsic de la guitarra.”

  En aquest taller teòric-pràctic el professor de guitarra del Conservatori Mestre Goterris de Vila-real Jorge Herrera Martorell , tractarà aspectes bàsics que hem de tindre en compte quan toquem, guardem o transportem la guitarra. Aprendrem a fer un bon ús del nostre instrument per tal d'evitar colps i danys innecessaris.

   

  Conferència: “El rol de la Família en la formació dels nens músics”

  Ser pare/mare d'un músic/a de vegades és complicat. Per això volem donar una nova visió i unes tècniques d’ajuda que permeten als pares ajudar, acompanyar o motivar els seus fills/es en la seua llarga tasca d’estudi musical amb Ariadna Portalés Reboll pedagoga del IES Francesc Tàrrega.

  Tornar a inici

Inscripció

Cartell


Organigrama


 • Direcció tècnica: Juan Carlos Torres Soldevila.

  Co-direcció artística, Mestra guitarra tallers:  Ana Maria Archilés Valls. 

  Co-direcció artística, Mestra guitarra tallers:  Yolanda Torrente Fernandez.

  Ajudant Direcció: Ricardo Salvador Hervias  

  Ajudant Direcció:   Maria Monterrat Sanz Broch

  Professora guitarra:   Cristina Flores Llorens    

  Secretari: Juan Ramon Gili Tomás

  Imatge i diseny:  Juan Villarejo Manrique

  Webmaster: Constantino Flor Flor

   

 •  

  Tornar a inici


Orquestra Francesc Tàrrega | contacto@orquestatarrega.com